VARIANTE CONSTRUCTIVEA. Mansarde din lemn cu un nivel pentru case cu arhitectura clasicaFixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor.

B. Mansarde din lemn cu un nivel pentru case cu arhitectura modernaFixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor.

C. Mansarde din lemn cu doua niveluri petru caseFixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor.

D. Sarpante simpleFixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor.

E. Sarpante complexeFixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor. Fixarea contravantuirilor, peretilor frontoanelor si finalizeazarea lucarnelor.
Mansardarea este solutia optima pentru extinderea spatiului de locuit de multe ori fiind mai avantajoasa decat etajarea propriu-zisa. Aceasta poate oferi, cu investitii minime, un grad superior de siguranta si functionalitate. O mansarda amenajata corespunzator ne pune la dispozitie o suprafata comparabila cu cea a unui intreg etaj suplimentar, la un pret total, pe metrul patrat, incomparabil mai mic cu construirea unei cladiri noi pe sol.Sarpanta (structura acoperisului) contine ansamblul de ferme prefabricate, elementele de fixare si elementele de rigidizare (contravantuiri si distantieri), ce sunt realizate din lemn de rasinoase uscat, rindeluit, atent selectionat si imbinat cu placute multicui.